Activiteiten

Rondleidingen

Rondleidingen op de buitenplaats worden zowel door Stichting Beeckestijn georganiseerd (huis & tuin) als door Natuurmonumenten (tuin). Natuurmonumenten organiseert rondleidingen (tuin) met een special thema, afgestemd op de jaargetijden, onder leiding van een gids/boswachter. Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten. Zie voor de komende rondleidingen pagina actueel.

Stichting Beeeckestijn organiseert elke eerste zondag van de maand een rondleiding (huis &tuin) onder leiding van een gids. De rondleiding start om 14.00 uur in het hoofdgebouw. Kosten: € 7,00 pp. Zie voor de juiste data de pagina actueel.
Voor groepen zijn, op aanvraag, ook op andere dagen en tijden rondleidingen mogelijk.
Aanmelden kan via het formulier.

Wandelroute tuin

In het huis zijn wandelroutes beschikbaar.
Beeckestijn zit ook in wandeltochtjes van vier apps voor de Ipad en smartphones; bij Natuurmonumenten onder Natuur Routes, bij de ANWB (gratis), bij AbelLife en bij de Holland Route (gratis). Op te halen via de App Store.

Wie geen intelligente telefoon heeft en gewoon op eigen houtje wil rondkijken op de buitenplaats print de papieren kaart met toelichting uit of koopt in het hoofdgebouw het fraaie geillustreerde boekje ‘Wandeling door de tuinen van Beeckestijn’ waarin een uitgebreide toelichting staat op het ontwerp van tuinarchitect Johann Georg Michaël uit 1772.

Via de website van Natuurmonumenten is een mooie wandelroute over de buitenplaats te downloaden via deze link.

Tentoonstellingen

Momenteel zijn er geen tentoonstellingen  in het Huis.

Brasserie Beeckestijn

De brasserie organiseert regelmatig speciale thema diners, speciale brunches, borrels of ontbijt, bv. voor Moederdag of passend bij een seizoen wandeling.
Zie voor de komende activiteiten in de brasserie hier.

Fietsroute

https://www.vriendenvanbeeckestijn.nl/sites/default/files/download/beeckestijnroute.pdf
Langs de rand van de Noord-Hollandse duinen bij Haarlem schakelen zich villadorpen en landgoederen aaneen. Langs fraaie architectuur fietst u – licht stijgend en dalend – door het golvende duinlandschap. Meerdere keren opent het landschap zich en hebt u uitzicht over een duinvallei. De route is volledig ANWB-bewegwijzerd. U bepaalt zelf waar u wilt beginnen. De route is 21 km.

Loading...