Activiteiten

Rondleidingen

Rondleidingen op Beeckestijn.
In maart t/m oktober is er iedere 1e en 3e zondag van de maand is er een rondleiding door de prachtige tuinen van buitenplaats Beeckestijn. In november t/m februari vindt de rondleiding enkel plaats op de 1e zondag van de maand. Hier kunt u zich voor opgeven via de website van Natuurmonumenten. Tijd van 11.00 tot 12.45 uur.

Daarnaast kunt u ook een groepsrondleiding aanvragen voor eigen gezelschap
Een groepsrondleiding door de prachtige tuinen én het hoofdhuis van Beeckestijn kunt u aanvragen via Hendrick de Keyser: t.renirie@hendrickdekeyser.nl.  Dit geldt voor groepen vanaf 6 personen en is mogelijk vanaf dinsdag t/m zondag tussen 11 en 17 uur.

Een individueel bezoek
Het hoofdhuis en de tuinen kunt u elke week op eigen gelegenheid bezoeken.
Het hoofdhuis is te bezoeken
donderdag – 13:30 – 16:00
vrijdag – 11:00 – 16:00
zaterdag – 11:00 – 16:00
zondag – 11:00 – 16:00

Het huis is geopend op zaterdag t/m zondag van 11-17 uur. Tickets kunt u online reserveren via www.museumhuizen.nl/buitenplaats-beeckestijn

Wandelroute tuin

Natuurmonumenten heeft twee wandelroutes door de tuinen beschikbaar. U kunt de routes downloaden.

1:Cultuurhistorische wandelroute  (2,6 km), lees meer.
2:Route langs de hoogtepunten van buitenplaats Beeckestijn (1,6 km), lees meer.

Ook in wandeltochtjes van vier apps voor de Ipad en smartphones; bij Natuurmonumenten onder Natuur Routes, bij de ANWB (gratis), bij AbelLife en bij de Holland Route (gratis). Op te halen via de App Store.

Tentoonstellingen

Te zien in huis Beeckenstijn de tentoonstelling: Omzeild! Buitenplaats Beeckestijn en de komst van het Noordzeekanaal.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het Museumhuis en is bij het toegangskaartje Museumhuis inbegrepen.
De overige ruimten van het Huis zijn door Hendrick de Keyser ingericht als Museumhuis.
Laat u verrassen!

Brasserie Beeckestijn

De brasserie organiseert regelmatig speciale thema diners, speciale brunches, borrels of ontbijt, bv. voor Moederdag of passend bij een seizoen wandeling.
Zie voor de komende activiteiten in de brasserie hier.

Fietsroute

Langs de rand van de Noord-Hollandse duinen bij Haarlem schakelen zich villadorpen en landgoederen aaneen. Langs fraaie architectuur fietst u – licht stijgend en dalend – door het golvende duinlandschap. Meerdere keren opent het landschap zich en hebt u uitzicht over een duinvallei. De route is volledig ANWB-bewegwijzerd. U bepaalt zelf waar u wilt beginnen. De route  gaat langs o.a. Duin en Kruidberg, de Ruïne van Brederode en Beeckestijn en is 24 km, zie hier

 

Loading...