Archief Tentoonstellingen

Actueel

Op deze pagina vindt U een overzicht van actuele agendagegevens. Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen. Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Vrijwilligers gevraagd voor Museumhuis Beeckestijn!

Voor dit Museumhuis op de prachtige 18e-eeuwse buitenplaats in Velsen-Zuid zoeken wij vrijwilligers.
Ontvangt u straks de bezoekers onder de prachtige stucplafonds? Of schenkt u ze een kopje koffie in de gezellige historische keuken?
Lijkt het u leuk om de bezoekers aan Beeckestijn een gastvrij en interessant bezoek te bezorgen? En bent u minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar?
Meldt u zich dan aan voor een geheel vrijblijvende informatiebijeenkomst via vandam@hendrickdekeyser.nl
De eerstvolgende vindt plaats op vrijdag 22 maart.

Zondag 7 april 2019 maandelijkse rondleiding

Zondag 7 april 2019 is weer de maandelijkse rondleiding door Huis en Tuinen van Buitenplaats Beeckestijn.
Aanvang van de rondleiding is 14.00 uur, start is in het Huis. Kosten: € 7,00 p.p. U kunt zich aanmelden via het formulier, klik hier

Huis Beeckestijn is vanaf 1 maart 2019 weer geopend donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00

Zondag 3 maart 2019 maandelijkse rondleiding

Zondag 3 maart 2019 is weer de maandelijkse rondleiding door Huis en Tuinen van Buitenplaats Beeckestijn.
Aanvang van de rondleiding is 14.00 uur, start is in het Huis. Kosten: € 7,00 p.p. U kunt zich aanmelden via het formulier, klik hier
Huis Beeckestijn is vanaf 1 maart 2019 weer geopend donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00
———————————————————————————————————————————————————————————–

Zondag 3 februari 2019 maandelijkse rondleiding

Zondag 3 februari 2019 is weer de maandelijkse rondleiding door Huis en Tuinen van Buitenplaats Beeckestijn.
Aanvang van de rondleiding is 14.00 uur, start is in het Huis. Kosten: € 7,00 p.p. U kunt zich aanmelden via het formulier, klik hier
—————————————————————————————————————————————————————————————

Zondag 6 januari 2019 GEEN maandelijkse rondleiding Huis en Tuinen Buitenplaats Beeckestijn

————————————————————————————————————————————————————————————–

 

Vernieuwde entree en parkeerplaats van buitenplaats Beeckestijn geopend.

Woensdagmiddag hebben wethouder Sebastian Dinjens (gemeente Velsen) en gebiedsmanager Aan Pander (Natuurmonumenten) gezamenlijk de vernieuwde entree en parkeerplaats van buitenplaats Beeckestijn geopend.De afgelopen weken hebben Natuurmonumenten en de gemeente Velsen samen hard gewerkt aan de verbetering van de entree en parkeerplaats van buitenplaats. Het wegdek is vernieuwd, de parkeerplaats is opnieuw ingericht, voor de hoofdentree is een voorplein gecreëerd en er is nieuwe bebording geplaatst. Aan de achterzijde van Beeckestijn is de toegang tot de kapelwoning aan de Van Lenneplaan flink opgeknapt.

Ook in het park zelf zijn weer enkele verbeteringen uitgevoerd. Een aantal lanen heeft halfverharding gekregen, waardoor een groot deel het gebied nu ook voor minder-validen beter toegankelijk is.Als trotse beheerder werkt Natuurmonumenten al enkele jaren aan het uitvoeren van een versterkingsplan voor buitenplaats Beeckestijn. Dit plan is samen met verschillende betrokkenen opgesteld om de cultuurhistorie en de bijzondere tuinstijlen van buitenplaats Beeckestijn te bewaren en de recreatieve mogelijkheden in het park te versterken. Met de herinrichting van de entree is er weer een stukje van dit versterkingsplan gerealiseerd.

 Maandelijkse rondleiding Huis en Tuinen Buitenplaats Beeckestijn.

Zondag 2 december is de maandelijkse rondleiding. De rondleiding start om 14.00 uur in het hoofdgebouw. Kosten: € 7,00 p.p. U kunt zich aanmelden via het formulier, klik hier

 

 

Natuurmonumenten organiseert paddestoelen ontdekken

Zondag 21 oktober organiseert Natuurmonumenten ‘paddenstoelen ontdekken op Beeckestijn’ van 14.0016.00.
Paddenstoelen zijn er het hele jaar door te zien op Beeckestijn. De meeste zijn toch in de herfst te bewonderen. In de vochtige, koele weken van het najaar staan ze op allerlei plekken in de tuinen en langs de lanen van de buitenplaats . Ga op ontdekkingstocht met de gids van Natuurmonumenten en leer paddenstoelen op vorm kleur en geur te herkennen.
De gids geeft uitleg over het hoe en waarom van paddenstoelen en vertelt waar al die vreemde namen vandaan komen: vliegenzwam, eekhoorntjesbrood. En welke is nu dan wél eetbaar?
Handig om mee te nemen: Een spiegeltje om onder de hoed van de paddenstoel te kijken.
Aanmelden bij Natuurmonumenten hier

 

                  Herstel en herinrichting parkeerterrein en voorterrein

Op 8 oktober 2018 is na enige vertraging een start gemaakt met de herinrichting van het voorterrein, het gebied rond de kapel en de opknapbeurt van de grote parkeerplaats. Het werk wordt uitgevoerd in week 41 – 45 en omvat onder andere: het rooien van beplanting, aanbrengen van (half) verharding, het aanbrengen van nieuwe beplanting en het plaatsen van borden en fietsenstalling aan de achterzijde. De meest ingrijpende werkzaamheden zullen plaats vinden van 20 oktober tot en met 4 november.
Tijdens het werk aan de parkeerplaats wordt het verkeer doorgeleid naar het recreatieveld. Beeckestijn blijft dus bereikbaar maar het betekent voor bezoekers wel iets verder lopen. De werkzaamheden aan het voorterrein kunnen pas plaatsvinden als de parkeerplaats klaar is. De parkeerplaats zal dan met rijplaten vanaf de Rijksweg bereikbaar gemaakt worden. Toegang tot de Kweekesteinweg is dan niet mogelijk. Te voet is Beeckestijn bereikbaar vanaf de parkeerplaats.

Ook de paden in de tuinen en de bermen worden aangepakt. Natuurmonumenten plaats informatiekastjes om bezoekers te informeren over de voortgang. De officiele afronding van de werkzaamheden vindt plaats op woensdag 28 november om 15.00 uur.

 

 

 

Natuurmonumenten organiseert paddestoelen ontdekken

Op zondag 7 oktober en 21 oktober organiseert Natuurmonumenten ‘paddenstoelen ontdekken op Beeckestijn’ van 14.0016.00.Paddenstoelen zijn er het hele jaar door te zien op Beeckestijn. De meeste zijn toch in de herfst te bewonderen. In de vochtige, koele weken van het najaar staan ze op allerlei plekken in de tuinen en langs de lanen van de buitenplaats . Ga op ontdekkingstocht met de gids van Natuurmonumenten en leer paddenstoelen op vorm kleur en geur te herkennen.
De gids geeft uitleg over het hoe en waarom van paddenstoelen en vertelt waar al die vreemde namen vandaan komen: vliegenzwam, eekhoorntjesbrood. En welke is nu dan wél eetbaar?
Handig om mee te nemen: Een spiegeltje om onder de hoed van de paddenstoel te kijken.
Aanmelden bij Natuurmonumenten hier

Maandelijkse rondleiding door het huis en de tuinen

Zondag 7 oktober 2018 is er geen maandelijkse rondleiding door het huis en de tuinen van buitenplaats Beeckestijn.

Tentoonstelling ‘RESONANCE

Van 8 juli t/m 30 september kunt u de tentoonstelling ‘Resonance’ bezoeken. In deze tentoonstelling presenteert Stichting Beeckestijn sculpturen van Armando, Sjoerd Buisman, Ewerdt Hilgemann, Jos Kruit en Piet Tuytel. De sculpturen staan in de hal, de stijlkamers en de keuken van Buitenplaats Beeckestijn…….Beelden in Beeckestijn.

De tentoonstelling ‘RESONANCE’ is te bezoeken van 8juli t/m 30 september van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur in het hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid

Struinen door de tuinen van Beeckestijn

Op zondag 27 mei 2018 organiseert Natuurmonumenten een wandeling ‘Struinen door de tuinen van Beeckestijn’.
Het landhuis op buitenplaats Beeckestijn wordt omgeven door siertuinen, een moestuin, een kruidentuin, wandelpaden en een parkbos. Ga met de boswachter mee op ontdekkingstocht en kijk, ruik, luister en geniet van al het moois wat daar groeit, bloeit en zoemt.
Zondag 27 mei 2018, van 14.00 tot 16.00 uur.
Reserveren is verplicht via Natuurmonumenten.

Voorjaarsbloeiers in Noord Holland

Hou je van bloembollen en lekker eten? Dan is dit arrangement geknipt voor jou! De Hortus Bulborum, Brasserie Beeckestijn en Natuurmonumenten laten je op dinsdag 10 april, vrijdag 20 april en vrijdag 24 april een hele dag genieten van de voorjaarsbloeiers in Noord-Holland!
Je start met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart bij de Hortus Bulborum in Limmen. Na de rondleiding gaat het programma verder in Velzen Zuid, op buitenplaats Beeckestijn, met een lunch bij Brasserie Beeckestijn en aansluitend rondleiding door de tuinen en het parkbos, waar u kunt genieten van de stinseflora.
Voor aanmelden klik hier.

Tentoonstelling ‘Anthologie’

Het hoofdhuis van de historische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, herbergt van 14 april tot en met 1 juli de bijzondere tentoonstelling ‘Anthologie’.

De titel ‘Anthologie’ (bloemlezing), sluit goed aan bij de fraaie tuinen van Beeckestijn waar de Vereniging Natuurmonumenten het afgelopen najaar met behulp van scholieren en vrijwilligers meer dan 40.000 stinzenbollen heeft ingeplant. In het huis wordt het begrip ‘Anthologie’ op een bijzondere manier door de deelnemende kunstenaars ingevuld: Oude tulpenfoto’s, bloemstillevens, een ‘verlies’, Aziatische bollen aangevuld met een ‘drama op de bosgrond’….

De deelnemende Kunstenaars, allen fotografen
Margriet Smulders, Henze Boekhout, Piet van Leeuwen, Harold Strak, Hanny Suidgeest en (postuum) Leendert Blok. Leendert Blok is vertegenwoordigd middels zijn foto’s uit de collecties van Liesbeth van der Maat, Henze Boekhout en Piet van Leeuwen.

Deze tentoonstelling kwam mede tot stand dankzij de steun van Vereniging Hendrick de Keijser, Vereniging Natuurmonumenten en Zerp Galerie Rotterdam.

Samenstelling en productie: Bianca Vooges, curator Beeckestijn

‘Anthologie’
14 april t/m 1 juli 2018

Open: donderdag t/m zondag van 11.00 -16.00 uur.

Typografie en fotografie afbeelding: Henze Boekhout (Titel: ‘Ventilatora’, lambda print, 2006).

Tentoonstelling Amulet

Stichting Beeckestijn presenteert van 13 januari t/m 8 april 2018 de tentoonstelling ‘Amulet’.

In deze afwisselende expositie wordt werk getoond van Eli Content (vloersculptuur, schilderijen), Lynne Leegte (sculptuur, fotografie), Lara de Moor (schilderijen), Jos de l’Orme (houtsneden) en Luuk Wilmering (foto-collages, mixed).

Het onderbewustzijn wakker geschud door beelden uit de ziel, maakt dat de tijd zich in een andere volgorde kan voortbewegen. Een amulet wordt op persoonlijke ingeving, vaak gemaakt van natuurlijk materiaal. Het is een bescherming tegen, en een bezwering van, negatieve krachten van buitenaf. In de 18de-eeuwse kamers valt het diffuse licht door de hoge ramen binnen; de Buitenplaats Beeckestijn in wintertijd’.

Samenstelling en productie: Bianca Vooges, curator Beeckestijn.
Courtesy: Galerie Onrust, Amsterdam, RonLangArt, Amsterdam en Reuten Galerie, Amsterdam.
Typografie en fotografie: © Henze Boekhout

Felicitatie

Het Bestuur en de vrijwilligers van Stichting Beeckestijn feliciteren Vereniging Hendrick de Keyser van harte met haar 100-jarig bestaan!

Loading...