Archief Tentoonstellingen

Actueel

Op deze pagina vindt U een overzicht van actuele agendagegevens. Klik hier voor het stellen van vragen of het maken van opmerkingen. Wie automatisch op de hoogte wil worden gehouden, schrijft zich in voor de gratis nieuwsbrief.

Maandelijkse rondleiding door het huis en de tuinen

Zondag 7 oktober 2018 organiseert Stichting Beeckestijn weer de maandelijkse rondleiding door het huis en de tuinen van buitenplaats Beeckestijn. De rondleiding start om 14.00 uur in het hoofdgebouw. Kosten: € 7,00 pp.
De deelnemers hebben de mogelijkheid om na afloop op eigen gelegenheid de tentoonstelling in het hoofdhuis te bekijken.

Aanmelden kan via het formulier.

Tentoonstelling ‘RESONANCE

Van 8 juli t/m 30 september kunt u de tentoonstelling ‘Resonance’ bezoeken. In deze tentoonstelling presenteert Stichting Beeckestijn sculpturen van Armando, Sjoerd Buisman, Ewerdt Hilgemann, Jos Kruit en Piet Tuytel. De sculpturen staan in de hal, de stijlkamers en de keuken van Buitenplaats Beeckestijn…….Beelden in Beeckestijn.

De tentoonstelling ‘RESONANCE’ is te bezoeken van 8juli t/m 30 september van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur in het hoofdhuis van Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid

Struinen door de tuinen van Beeckestijn

Op zondag 27 mei 2018 organiseert Natuurmonumenten een wandeling ‘Struinen door de tuinen van Beeckestijn’.
Het landhuis op buitenplaats Beeckestijn wordt omgeven door siertuinen, een moestuin, een kruidentuin, wandelpaden en een parkbos. Ga met de boswachter mee op ontdekkingstocht en kijk, ruik, luister en geniet van al het moois wat daar groeit, bloeit en zoemt.
Zondag 27 mei 2018, van 14.00 tot 16.00 uur.
Reserveren is verplicht via Natuurmonumenten.

Voorjaarsbloeiers in Noord Holland

Hou je van bloembollen en lekker eten? Dan is dit arrangement geknipt voor jou! De Hortus Bulborum, Brasserie Beeckestijn en Natuurmonumenten laten je op dinsdag 10 april, vrijdag 20 april en vrijdag 24 april een hele dag genieten van de voorjaarsbloeiers in Noord-Holland!
Je start met een heerlijk kopje koffie/thee met appeltaart bij de Hortus Bulborum in Limmen. Na de rondleiding gaat het programma verder in Velzen Zuid, op buitenplaats Beeckestijn, met een lunch bij Brasserie Beeckestijn en aansluitend rondleiding door de tuinen en het parkbos, waar u kunt genieten van de stinseflora.
Voor aanmelden klik hier.

Tentoonstelling ‘Anthologie’

Het hoofdhuis van de historische Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, herbergt van 14 april tot en met 1 juli de bijzondere tentoonstelling ‘Anthologie’.

De titel ‘Anthologie’ (bloemlezing), sluit goed aan bij de fraaie tuinen van Beeckestijn waar de Vereniging Natuurmonumenten het afgelopen najaar met behulp van scholieren en vrijwilligers meer dan 40.000 stinzenbollen heeft ingeplant. In het huis wordt het begrip ‘Anthologie’ op een bijzondere manier door de deelnemende kunstenaars ingevuld: Oude tulpenfoto’s, bloemstillevens, een ‘verlies’, Aziatische bollen aangevuld met een ‘drama op de bosgrond’….

De deelnemende Kunstenaars, allen fotografen
Margriet Smulders, Henze Boekhout, Piet van Leeuwen, Harold Strak, Hanny Suidgeest en (postuum) Leendert Blok. Leendert Blok is vertegenwoordigd middels zijn foto’s uit de collecties van Liesbeth van der Maat, Henze Boekhout en Piet van Leeuwen.

Deze tentoonstelling kwam mede tot stand dankzij de steun van Vereniging Hendrick de Keijser, Vereniging Natuurmonumenten en Zerp Galerie Rotterdam.

Samenstelling en productie: Bianca Vooges, curator Beeckestijn

‘Anthologie’
14 april t/m 1 juli 2018

Open: donderdag t/m zondag van 11.00 -16.00 uur.

Typografie en fotografie afbeelding: Henze Boekhout (Titel: ‘Ventilatora’, lambda print, 2006).

Tentoonstelling Amulet

Stichting Beeckestijn presenteert van 13 januari t/m 8 april 2018 de tentoonstelling ‘Amulet’.

In deze afwisselende expositie wordt werk getoond van Eli Content (vloersculptuur, schilderijen), Lynne Leegte (sculptuur, fotografie), Lara de Moor (schilderijen), Jos de l’Orme (houtsneden) en Luuk Wilmering (foto-collages, mixed).

Het onderbewustzijn wakker geschud door beelden uit de ziel, maakt dat de tijd zich in een andere volgorde kan voortbewegen. Een amulet wordt op persoonlijke ingeving, vaak gemaakt van natuurlijk materiaal. Het is een bescherming tegen, en een bezwering van, negatieve krachten van buitenaf. In de 18de-eeuwse kamers valt het diffuse licht door de hoge ramen binnen; de Buitenplaats Beeckestijn in wintertijd’.

Samenstelling en productie: Bianca Vooges, curator Beeckestijn.
Courtesy: Galerie Onrust, Amsterdam, RonLangArt, Amsterdam en Reuten Galerie, Amsterdam.
Typografie en fotografie: © Henze Boekhout

Felicitatie

Het Bestuur en de vrijwilligers van Stichting Beeckestijn feliciteren Vereniging Hendrick de Keyser van harte met haar 100-jarig bestaan!

Loading...