Huidige Tentoonstelling

Huis Beeckestijn wordt  gelinkt aan huis Bartolotti in Amsterdam.

De Tentoonstelling ‘RESONANCE’, 8 juli t/m 30 september 2018, was de laatste in een reeks kunsttentoonstellingen georganiseerd door Bianca Vooges, curator.

Huis Beeckestijn wordt gelinkt aan huis Bartolotti in Amsterdam
Huis Beeckestijn zal als Museumhuis Verdieping gaan functioneren in samenhang met Museumhuis Bartolotti aan de Herengracht in Amsterdam. Vereniging Hendrick de Keyser heeft na onderzoek ontdekt dat de architectuur van Huis Beeckestijn, na de grote verbouwing/verfraaiing door de Familie Trip-Van Hoorn(eigenaar van B in 1716),  veel overeenkomsten heeft met de plattegrond van het huis van de familie  in Amsterdam. Het bijzondere/afwijkende in beide huizen is dat de beide (symmetrisch geplaatste) trappen achterin het huis werden gepositioneerd en de grote-/ontvangst- zaal aan de voorkant van het huis. Dat was in die tijd niet gebruikelijk. De trappen werden gewoonlijk in het midden van het huis geplaatst en de ontvangstzaal aan de tuin kant.

Tevens hebben een aantal bewoners van Huis Bartolotti Huis Beeckestijn als zomerverblijf bewoond,  te weten: de familie Nicolaes Corver (17eeeuw, in eigendom) en de familie Petrus Hendrik Holzman (vanaf 1883 als huurder).
Kortom genoeg lijntjes die Huis Beeckestijn en Huis Bartolotti met elkaar verbinden.
Vereniging Hendrick de Keyser zal stap voor stap beginnen met de inrichting van de diverse vertrekken en de daarbij behorende informatie op schrift.
Het huis is geopend van donderdag t/m zondag van 11.00-16.00. Tijdelijk is de toegangsprijs €2,00 p.p.

Toegangsprijzen

volwassenentijdelijk 2 euro
kinderen tot 12 jaargratis
jeugd tot 18 jaar2 euro

Hoe er te komen

Met de auto
Ga vanaf de A9 naar de A22, neem de vervolgens de afslag Velsen-Zuid/IJmuiden en volg de bordjes Beeckestijn.

Met de trein
Vanaf Station Driehuis, wandeling van 20 minuten: u arriveert aan de achterzijde van Beeckestijn, door de tuinen loopt u naar het hoofdhuis. Op station Driehuis is de ov-fiets beschikbaar.

Het huis is geopend voor bezoekers van donderdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Loading...