Tuin Beeckestijn

Tuin Beeckestijn

Door de bewoners van Beeckestijn zijn steeds tuinen in nieuwe stijlen aangelegd zonder de oude tuinstijlen te vervangen. Dat is bijzonder en daarom zijn nu nog steeds twee historisch belangrijke stijlvormen naast elkaar te zien: een strak geometrisch aangelegd deel volgens de Franse barok en aansluitend een speels, meer natuurlijk Engels landschapspark. In de tuinen zijn veel elementen van historische waarde te vinden o.a.: een klassieke kruidentuin, slangenmuren, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin. Langs de noordkant van de tuinen loopt een van de langste eikenlanen van Europa.

De tuinen en het parkbos Beeckestijn zijn sinds 2007 eigendom van Natuurmonumenten.
Natuurmonumenten beheert en onderhoudt het park en zorgt ervoor dat het park gratis toegankelijk blijft voor publiek. De Vereniging heeft veel expertise in het bewaken van natuurwaarden en het herstellen van cultuurhistorie. Omdat de oorspronkelijke ontwerptekening de ‘kaart van Michaël’ van deze tuinen bewaard is gebleven, biedt dit mogelijkheden voor de restauratie van de tuinen. Deze ‘kaart’ hangt in de gang van het huis.

In de tuinen zijn drones niet toegestaan. Buitenplaats Beeckestijn ligt in de no-fly zone, opgesteld door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het gebruik van drones is derhalve op de gehele buitenplaats niet toegestaan.

Honden dienen aangelijnd te zijn.

Loading...